Ingredientai
Sviestas
150
g
Medus
3
šaukštai
Cukrus
stiklinė
Grietinė
2
šaukštai
Kiaušiniai
1
vnt.
Kiaušinių tryniai
2
vnt.
Kepimo milteliai
1
šaukštelis
Aguonos
2
šaukštai
Uogienė
1
stiklinė
Varškė
500
g
Cukrus
1
stiklinė
Kiaušinių tryniai
2
vnt.
Migdolai susmulkinti
stiklinė
Vanilinis cukrus
pagal skonį
Kiaušinių baltymai
4
vnt.
Cukrus
4
šaukštai
Porcijos: 8
Gardus pyragas tiks bet kuriai progai.
Gaminimo eiga
Sviestą ištirpinam, kartu ištirpinam ir medų. Truputuką praaušinam. Tešlą sumaišom, kad būtų tirštoka, dedam į formą ir išlyginam. Aptepam džemu ar uogiene. Čia su juodųjų serbentų džemu.
Varškės įdarą pasukam, kad ištirptų cukrus, gerai išmaišom. Dedam ant tešlos ir kepam 180C temp. 40 minučių.
Tuo tarpu išplakam baltymus likusius su 4 šaukštais (1 baltymui - 1 šaukštas) cukraus. Pyragui iškepus, krečiam ant viršaus, padarom pusneles, sumažiname kaitrą iki 150C ir dar pakepame apie 8 -12 min.
Atsiliepimai