Matcha – tai pačios aukščiausios kokybės nekaitinti, neskrudinti, labai atsargiai išdžiovinti žalios arbatos milteliai. Matcha pilna antioksidantų, padedanti šalinti toksinus, skatinantis medžiagų apykaitą, pilna chlorofilo ir vitaminų. Kartu su augaliniu pienu ir karštu vandeniu galima pasigaminti nuostabaus skonio latte be kavos, o taip pat – matcha arbatą. Taip pat šiuos arbatos miltelius galima panaudoti ir kitur: gaminant žalius kokteilius, avižinę košę ar matcha keksiukus su citrininiu glajumi.

Gaminimo eiga

Tik kepiniams siūlau naudoti pigesnę, kulinarinę matchą arbatą, kaip tik tokios gavau lauktuvių iš šeiminykščių atostogų Madeiroje. Arbatai ji nelabai tinkama, tačiau va keksiukams - pats tas.

* Atskirai sumaišykite sausus produktus, kad gerai, tolygiai miltuose pasiskirstytų arbatos ir kepimo milteliai. Atskirai sumaišykite šlapius produktus.

* Ir tada viską kartu: jei per tiršta, šliūkštelkite augalinio pieno.

* Krėskite į keskiukų formą – nepripildykite iki galo, o tik maždaug 3/4 formelės. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 15–20 min., patikrinkite ar iškepę dantų krapštuku – turėtų nebūti prilipusių trupinėlių.

* Glajus su veganišku sviestu labai patiko, nors ir saldu. Lengva pasigaminti be jokių specialių prietaisų – kambario temperatūros sviestą gerai išsukite su cukraus pudra iki purumo, pabaigoje sutarkuoti žievelę, supilti sultis, išmaišykite.

* Ant viršaus galima barstyti, puošti tais pačiais matcha arbatos milteliais, tačiau taip pat daug malonaus gaivumo priduoda uogos, pvz., avietės.

Receptu dalijasi organizacija „Gyvi gali“ ir every special day.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai