Ingredientai
Keksiukams:
kvietiniai miltai
150
g
kakavos milteliai
40
g
kepimo soda
1
a. š.
kepimo milteliai
1
a. š.
druska
pagal skonį
sviestas
120
g
cukrus
150
g
kiaušiniai
2
vnt.
vanilės ekstraktas
3
ml
Kremui:
kreminis sūris
150
g
sviestas
60
g
vanilės ekstraktas
5
ml
cukraus pudra
200
g
Papuošimui:
Porcijos: 3
Keksiukus kepame ir be progos, mat juos labai mėgsta vaikai. O jei dar – su ypatingo aukščio vanilinio kremo kepurėle! Išbandykite šiuos kakavinius keksiukus – įvertinimo sulauksite neabejotinai.
Gaminimo eiga
* Persijotus miltus, kakavą, kepimo miltelius ir sodą sumaišykite ir atidėkite į šoną.
* Sviestą ištrinkite su cukrumi, kiaušiniais, vanile ir išsukite kartu su sausais ingredientais. Jei masė per kieta, įpilkite šlakelį pieno ar vandens. Turite gauti blynų tirštumo tešlą.
* Ją supilkite į konditerinį maišelį ir pripildykite keksiukų formeles apie trečdalį jų tūrio. Kepkite keksiukus 180 laipsnių temperatūroje 18 minučių.
* Kremui skirtus kreminį sūrį, sviestą, vanilę ir cukraus pudrą sukite, iki kol gausite baltą masę. Ją dėkite į konditerinį maišelį ir puoškite keksiukus. Apibarstykite trupintomis liofilizuotomis braškėmis. Ir – skanaus!
Atsiliepimai