Klaidinga manyti, kad makaronus su vištiena saldžiarūgščiame padaže gardžiai paruoš tik restorane. Taip pagaminti patiekalą galite ir jūs patys namuose. Paruoštus makaronus su vištiena puoškite laiškiniu svogūnu ir svogūno traškučiais.

Gaminimo eiga

* Užkaiskite puodą, į vandenį, kuriame virs makaronai, įberkite druskos, įpilkite šlakelį aliejaus, išmaišykite. Vandeniui užvirus supilkite makaronus ir virkite juos 12–14 minučių.

* Svogūno galvas supjaustykite pusžiedžiais, laiškus susmulkinkite, suberkite į vieną indą. Ten pat sudėkite ir sutraiškytą bei pasmulkintą česnaką. Atidėkite į šalį.

* Vištienos krūtinėlę supjaustykite gabaliukais ir apkepkite ant keptuvėje įkaitinto aliejaus. Užberkite druskos ir pipirų. Apkepkite iš abiejų pusių.

* Išėmę mėsos gabalėlius į keptuvę suberkite svogūnus su česnakais, įberkite druskos ir įdėkite sviesto gabaliuką. Daržovėms apkepus įpilkite skysčio, kuriame virė makaronai, pamaišykite ir leiskite gerai užvirti.

* Tada į padažą dėkite grietinę, saldžiarūgštį padažą, išmaišykite ir suverskite apkeptą vištieną bei makaronus. Pamaišykite.

* Paruoštą patiekalą kraukite į lėkštes, uždėkite rikotos sūrio, apibarstykite smulkintu laiškiniu svogūnu bei traškiais svogūno trupiniais.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai