Ingredientai

Pankolio sėklos šaukštelis
Sviestas 6 šaukštai
Anyžių likeris 4 šaukšteliai
Česnakai 3 skiltelės
Druska šaukštelis
Druska šaukštelis
Porcijos: 4

Gaminimo eiga

Prieskonių grūstuvėje sutrinkite pankolio sėklas. Į maisto smulkintuvą sudėkite pusę špinatų, smulkintas pankolio sėklas ir likusias žaliojo sviesto sudedamąsias dalis. Smulkinkite tol, kol gausis vientisa žalia masė.

Įkaitinkite orkaitę (kepsniams bus reikalingas vidutinis karštis).

Lašišos filė gabaliukus iš abiejų pusių pagardinkite druska bei pipirais. Paguldykite folija išklotoje kepimo skardoje. Ant kiekvieno gabaliuko paskirstykite po 2-3 arbatinius šaukštelius žaliojo sviesto.

Orkaitėje žuvį kepkite apie 8-12 minučių. Tada atsargiai išimkite lašišos kepsnius. Skardoje likusių sulčių jums dar prireiks. Pasistenkite, kad, kol ruošite špinatus, lašiša neatvėstų.

Į skardą, kur kepė lašiša, įdėkite truputį sviesto ir likusius špinatus, viską išmaišykite. Dėkite į orkaitę ir kepkite 2-3 minutes.

Lašišos kepsnius patiekite su virtais ryžiais, špinatų pagardu, puikiai tiks ir šviežios daržovės.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai