Gaminimo eiga

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.

Šokoladą ir sviestą ištirpinkite dubenyje, įstatytame į indą su karštu vandeniu. Šokoladas turėtų ištirpti per 2 – 4 min. Dėmesio – vanduo neturi virti.

Kol lydysis šokoladas ir sviestas, ištepkite sviestu 18 cm skersmens kepimo formą.

Kai šokoladas ir sviestas išsilydys, išimkite dubenį iš indo su karšto vandeniu, suberkite cukrų, išmaišykite, tada po vieną įmuškite kiaušinių trynius. Paskui suberkite tarkuotą apelsino žievelę (ir supilkite likerį, jei norite).

Išplakite kiaušinių baltymus su žiupsneliu druskos.

Sudėkite išplaktus kiaušinių baltymus į šokolado masę. Supilkite masę į kepimo formą, kepkite 25 – 30 min.

Kai iškeps, palikite 5 – 10 min. pravėsti.

Kad plakta grietinėlė būtų skanesnė ir gerai išsiplaktų, plakimui imkite stipriai atšaldytą grietinėlę, taip pat palaikykite šaldytuve indą, kuriame plaksite. Taigi išplakite grietinėlę su cukrumi iki standumo.

Patiekite pyragą su grietinėle ir ledais, papuoškite turimomis uogomis.

Gourmantine

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai