Ingredientai

Miltai 2 stiklinės
Druska žiupsnelis
Cukrus žiupsnelis
Uogienė pagal skonį
Porcijos: 4

Gaminimo eiga

Miltus sumaišykite su žiupsneliu druskos ir cukraus.

Užminkykite kietą tešlą iš kiaušinių ir miltų.

Jei tešla per kieta ir nesulimpa, įpilkite šaukštą ar du vandens.

Tešlą palikite pastovėti kambario temperatūroje apie 30 minučių (tešlą uždenkite, kad neapdžiūtų).

Pastovėjusią tešlą iškačiokite kaip galima ploniau.

Iš tešlos taure ar apvalia sausainių formele išpjaukite tris apskritimus. Kiekvieną įpjaukite keturiose vietose (tai bus žiedlapiai). Apskritimus sudėkite vienas ant kito ir pirštu spustelkite per vidurį ir atsargiai suformuokite gėlės žiedą.

Gėles iš tešlos dėkite kepti į įkaitintą aliejų. Kepkite, kol žagarėlių gėlė pagels.

Iškeptą gėlę dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad nuvarvėtų.

Kiekvieną žagarėlių gėlę kepkite atskirai.

Į gėlės vidurį galite įdėti mėgstamos uogienės ar džemo šaukštelį.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai