Ingredientai
Sviestas
100
g
Cukrus
0.5
stiklinės
Kiaušiniai
1
vnt.
Miltai
1.25
stiklinės
Druska
žiupsnelis
Kepimo milteliai
1
šaukštelis
Sviestas
150
g
Kiaušiniai
2
vnt.
Cukrus
1
stiklinė
Malti migdolai
150
g
Grietinėlė
1
stiklinė
Migdolų drožlės
160
g
Likeris "Amaretto"
2
šaukštai
Vanilinis cukrus
2
šaukšteliai
Migdolų drožlės
2
šaukštai
Porcijos: 12
Gaminimo eiga
Išsukti sviestą ir cukrų.
Sumaišyti miltus, druską ir kepimo miltelius.
Sudėti į išsuktą sviestą kiaušinį ir miltų maišinį.
Išmaišyti, kad tešla taptų vientisa, suvynioti į plėvelę ir, kol bus ruošiamas įdaras, laikyti šaldytuve.
Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių.
Migdolų masei išsukti sviestą ir cukrų.
Įmušti, nuolat plakant, vieną po kito kiaušinius.
Įmaišyti maltus migdolus ir migdolų drožles, grietinėlę, likerį ir vanilinį cukrų.
Išmaišyti, kad masė taptų vientisa.
Tešla išlipdyti pateptos išardomos formos dugną ir kraštus. Užpilti ant viršaus įdarą.
Apibarstyti migdolų drožlėmis.
Kepti apie 55 minutes.
Atsiliepimai