Šiam užkandžiui paruošti reikės rūkyto upėtakio ir daržovių. Iš daržovių paruošite salsą, o kai ši atvės, ja papuošite žuvies juosteles. Be galo gardus užkandis su rūkytu upėtakiu pravers ruošiantiems šventinį stalą.

Gaminimo eiga

* Į keptuvę su aliejumi berkite smulkiai pjaustytą svogūną ir kepkite, kol suminkštės.

* Tada suberkite burokine tarka sutarkuotas morkas, kubeliais pjaustytus pomidorus, įberkite druskos ir pipirų. Pamaišykite.

* Užpilkite vandens ir kiek patroškinkite.

* Tada įdėkite pomidorų pastos, išmaišykite.

* Užtarkuokite citrinos žievelės, išspauskite pusės citrinos sulčių, išmaišykite. Nukelkite nuo ugnies.

* Rūkytą upėtakį supjaustykite vieno kąsnio gabaliukais, įsmeikite pagaliukus – kad paruoštą užkandį būtų patogiau paimti.

* Ant rūkyto upėtakio juostelės uždėkite paruoštos daržovių salsos. Puoškite smulkintomis petražolėmis.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai