Ingredientai
saldžiosios bulvės
3
vnt.
IKI alyvuogių aliejus
100
ml
rozmarinas
5
g
majonezas
150
g
česnakai
4
skiltelės
petražolės
15
g
čederio sūris
40
g
druska ir pipirai
pagal skonį
Porcijos: 2
Keptos saldžiosios bulvytės su česnakiniu padažu – pastangų nereikalaujantis puikus užkandis laukiant filmo ar draugų svečiuose. Pagaminsite greitai, o skonis tikrai nenuvils. Saldžiąsias bulvytes valgykite su padažu.
Gaminimo eiga
* Supjaustykite saldžiąsias bulves lazdelėmis. Suberkite į dubenį, įpilkite alyvuogių aliejaus, įberkite kapoto rozmarino, druskos bei pipirų ir gerai išmaišykite.
* Sudėkite į kepimo skardą ir paskleiskite vienu sluoksniu. Kepkite orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje 35-40 minučių.
* Tuo tarpu pasigaminkite padažą: dubenėlyje sumaišykite majonezą, kapotas petražoles, smulkintą česnaką bei druską, pipirus.
* Bebaigiant kepti apibarstykite bulves čederio sūriu ir valgykite kartu su padažu.
Atsiliepimai