Bulvių apkepas – puikus pasirinkimas tiek šeimos vakarienei, tiek draugų susitikimui. Taip pat jis gali būti pasiūlytas kaip užkandis šventėse ar iškilmingos vakarienės metu. Bulvių apkepas – labai skanus ir įvairiapusiškas patiekalas, kuris gali papuošti stalą.

Gaminimo eiga

* Keptuvėje pakepinkite kubeliais supjaustytą čioriso dešrą kartu su smulkintu česnaku, sviestu bei čiobreliu. Kepkite 5 minutes, kol apskrus dešra.

* Suberkite smulkintus svogūnus, saldžiąją bulvę, pomidorus ir nuolat maišydami kepkite 10 minučių arba kol suminkštės salžioji bulvė.

* Dubenėlyje išplakite kiaušinius, adžiką, raudonėlį, druską ir pipirus iki vientisos masės.

* Į kepimo indą sudėkite keptas daržoves ir čioriso dešrą. Užpilkite kiaušinio su prieskoniais plakiniu, įdėkite mocarelos sūrio ir kepkite orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje 35 minutes.

* Iškeptą apkepą apiberkite šviežiomis petražolėmis.

* Atvėsusį apkepą laikyti atšaldytą šaldytuve. Suvartoti per 2-3 dienas.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai