Ingredientai
balto gūžinio kopūsto lapai
4
vnt.
vištienos krūtinėlė
1
vnt.
svogūnas
1
vnt.
sviestas
50
g
šviežia kalendra
10
g
kario prieskoniai
2
a. š.
česnako
3
skiltelės
pomidorų pasta
200
g
kietasis sūris
40
g
Porcijos: 2
Kopūstų takai – puiki alternatyva, jei neturite tortilijų. Tai skanus užkandis vakarėliui. Kopūstų takus patiekite šiltus.
Gaminimo eiga
* Prikaistuvyje užvirinkite vandenį ir sudėkite kopūstų lapus. Virkite 2 minutes ir iškart atvėsinkite lediniame vandenyje.
* Apvalia stikline ir peiliuku apipjaukite apskritimus.
* Keptuvėje apkepkite smulkiais griežinėliais pjaustytus svogūnus, vištos krūtinėlę ir kario prieskonius apie 5 minutes.
* Įdėkite sviesto, druskos ir pipirų ir dar pakepkite 5 minutes, kol viskas įgaus švelniai rudą karamelės spalvą.
* Tada dėkite pomidorų pastą su šlakeliu vandens ir troškinkite viską dar 10 minučių.
* Pabaigoje pabarstykite patiekalą šviežia kalendra.
* Į kopūstų vidurį dėkite įdarą ir užtarkuokite kietojo sūrio.
* Mėgaukitės kopūstų takais su vištiena.
* Atvėsusius laikykite šaldytuve, sandariame inde 2-3 dienas.
Atsiliepimai