Jautiena, burokėliai ir avinžirniai suteikia įvairovę tiek skonio, tiek tekstūros atžvilgiu, tad tai gali būti malonus atradimas mėgstantiems skanius ir sočius patiekalus. Šį jautienos troškinį patiekite su bulvėmis, ryžiais, šviežiomis daržovėmis.

Gaminimo eiga

* Labai karštoje keptuvėje apkepkite jautienos kumpį, pagardinkite druska ir pipirais. Apkepkite iš visų pusių iki auksinės rudos spalvos. Išimkite ir padėkite į atskirą indą.

* Į keptuvę, kurioje kepė mėsa, suberkite smulkiai pjaustytus svogūnus, česnako skilteles, tarkuotus burokėlius, konservuotus avinžirnius, pomidorų pastą ir kepkite 5 minutes nuolat maišydami, kad neprisviltų.

* Sudėkite iškeptą mėsą ir užpilkite vištienos sultiniu, kad apsemtų visus ingredientus. Iš kepimo popieriaus išlankstykite dangtelį, skydą, kuris neleis mėsai plūduriuoti paviršiuje, ir leis mėsai tolygiai troškintis.

* Troškinkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros, 2-2,5 valandas arba kol mėsą bus minkšta.

* Rekomenduojame patiekti su bulvėmis, ryžiais arba šviežiomis daržovėmis.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai