„Hasselback“ bulvės yra puikus priedas prie bet kokio patiekalo. Gali būti gardus jūsų patiekalo garnyras ir originalus užkandis penktadienio vakarui. „Hasselback“ bulvės ne tik gardžios, bet ir puošia stalą.

Gaminimo eiga

* Pasiruoškite bulves kepimui. Bulves nušveiskite kempinėle ir gerai nuplaukite.

* Įsprauskite bulvę tarp dviejų pjaustymo lentelių arba dviejų pagaliukų ir pjaustykite plonais griežinėliais – lentelės neleis bulvės perpjauti iki galo.

* Bulves sudėkite į kepimo indą.

* Į prikaistuvį pilkite aliejų, dėkite sviestą, supjaustytą česnaką, rozmariną, druską ir pipirus. Šildykite ant vidutinės kaitros, kol aliejaus ir sviesto mišinys pradės burbuliuoti.

* Pilkite gautą mišinį ant bulvių. Šaukite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę 35–40 minučių.

* Praėjus pusei laiko atsargiai pavartykite bulves, kad bulvių paviršius tolygiai pasidengtų sviesto bei aliejaus mišiniu.

* Po kepimo bulves nusausinkite nuo perteklinio riebalų kiekio.

* Po kepimo likusių riebalų neišmeskite, perkoškite per sietelį ir atvėsinkite. Naudokite kepimui kitam kartui. Tai lyg sviestas su aromatingu rozmarinu skoniu.

* Paruoškite padažą bulvėms. Į prikaistuvį dėkite 150 g mėlyno pelėsinio sūrio ir įpilkite 150ml IKI grietinėlės. Užvirinkite, primažinkite kaitrą ir garinkite padažą, kol sutirštės – užtruks 10 minučių.

* Į lėkštę sudėkite iškeptas bulves. Pilkite padažą į lėkštės vidurį. Apibarstykite patiekalą šviežiai kapotomis petražolėmis.

* Patiekite šiltą.

* Atvėsintą apkepą laikykite šaldytuve iki 2-3 dienų, suvyniotą į maistinę plėvelę.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai