aA
Vakar paskutinę dieną dirbę buvusio premjero Andriaus Kubiliaus aparato darbuotojai krovėsi asmeninius daiktus ir rinko po 40 litų atsisveikinimo vakarėliui.
Kraustymasis
© "Lietuvos žinios"
Dėl vakar užtrukusio naujosios Vyriausybės programos tvirtinimo ir priesaikos buvęs premjeras Andrius Kubilius tik vakare galėjo pratęsti tradiciją ir perduoti savo kabinetą naujosios Vyriausybės vadovui Rolandui Paksui.

Pasilieka

Buvusio Vyriausybės vadovo aparate dirbo 14 žmonių: kancleris ir pavaduotoja, sekretoriato vedėja, patarėjas, du padėjėjai, septyni valstybės konsultantai ir atstovas spaudai. Dar trys etatai buvo laisvi.

LŽ žiniomis, R.Paksas iš senojo aparato pasilieka tik tris žmones: valstybės konsultantą-patarėją Robertą Martinkų, sekretoriato vedėją Vaidą Jauniškienę ir valstybės konsultantę Dalią Bardauskienę. Pastaroji dirbti į Vyriausybę atėjo praėjusiais metais, kai R.Paksas tapo premjeru atsistatydinus Gediminui Vagnoriui.

Likusieji 11 darbuotojų pasitrauks. LŽ žiniomis, buvęs Vyriausybės kancleris Petras Auštrevičius greičiausiai grįš vadovauti Europos komitetui. Šiandien vakare Vyriausybės kavinėje turėtų vykti A.Kubiliaus ir jo aparato darbuotojų atsisveikinimo vakarėlis. Pakviesti svečiai ta proga susimetė po 40 litų.

Kraustymasis

Vyriausybę paliekantys darbuotojai asmeninius daiktus iš savo kabinetų pradėjo nešti bene prieš savaitę. Į Seimą didumą daiktų jau išsivežė ir buvęs premjeras A.Kubilius. Šią savaitę jis žada išsikelti ir iš premjero rezidencijos sostinės Turniškių rajone.

Vakar vienas paskutinių savo kabinetą pradėjo tvarkyti buvusio premjero atstovas spaudai Audrius Bačiulis. "R.Pakso atstovui spaudai paliksiu du vaizdo magnetofonus, televizorių, kompiuterį, kavos aparatą, kurio taip ir nenaudojau. Namo išsivešiu šūsnį popierių ir drabužius", - rodydamas ant stalo gulintį kalną dokumentų LŽ sakė A.Bačiulis. Neblogas "palikimas" šiame kabinete laukė ir valytojos. Vakar jame mėtėsi nesuskaičiuojama galybė senų laikraščių.

Jį pakeisiančiam R.Pakso atstovui spaudai Rimvydui Paleckiui A.Bačiulis palinkėjo pirmiausia iš Vyriausybės kanceliarijos išsikaulyti elektrinį radiatorių. "Žiemą čia velniškai šalta, todėl be papildomo radiatoriaus neapsieisi. Vyriausybės sekretorius Algirdas iemeta labai taupus žmogus, pavasarį tikriausiai jo nurodymu valytojos radiatorius iš kabinetų išneša, todėl seniau čia dirbantys žmonės juos slepia spintose", - paskutinę darbo dieną patirtimi dalijosi A.Bačiulis.

Sekretorės

Vakar pas buvusį Vyriausybės kanclerį P.Auštrevičių lankėsi naujasis kancleris, už R.Pakso aparato formavimą atsakingas Robertas Dargis. Jis LŽ dar negalėjo pasakyti, kiek žmonių dirbs šiame aparate, tačiau tikisi, kad jų nepadaugės. "Dar negaliu pasakyti, kaip tik skaičiuojame. Žiūrime sritis, kurias galbūt reikėtų sustiprinti ryšium su nauja programa", - kalbėjo R.Dargis.

Jau dabar aišku, kad R.Paksas turės patarėją ryšiams su visuomene. Šias pareigas, kaip ir prieš metus, eis viena iš viešosios įmonės "R.Pakso fondas" steigėjų Rūta Vanagaitė. Tokio patarėjo nei A.Kubilius, nei G.Vagnorius neturėjo.

Ministrų kabinetų kaita sujaukė ir gana ramų Vyriausybės sekretorių gyvenimą. Nors sekretorės, keičiantis Vyriausybėms, neatsistatydina, vakar LŽ kalbintos kai kurios darbuotojos baiminosi, kad nauji vadai gali atsivesti sekretores.

R.Paksas savo sekretore Vyriausybėje greičiausiai vėl įdarbins savivaldybėje su juo dirbusią sekretorę Daivą Kulbokaitę. Jau aišku, kad viena buvusių premjero sekretorių Jurga Petrulytė bus perkelta į kitą vietą.

Pernai D.Kulbokaitei su premjeru tapusiu R.Paksu iš Vilniaus savivaldybės atėjus į Vyriausybės rūmus, darbą turėjo palikti buvusių premjerų sekretorė Eglė Paulikienė.

Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Grigonio ekipos atsakas: galingu spurtu patiesė be lyderio rungtyniavusį „Maccabi“ Lietuvis rezultatyvumu nepasižymėjo

Mariaus Grigonio atstovaujamas Atėnų „Panathinaikos“ atsitiesė po nesėkmės pirmosiose...

Sedekerskio sezonas Eurolygoje pakibo ant plauko: „Baskonia“ vėl pralaimėjo Madride Lietuvis išsiskyrė universaliu žaidimu

Vitorijos „Baskonia“ su Tadu Sedekerskiu atsidūrė ties prarajos riba Eurolygos atkrintamosiose....

Nauja „Messenger“ funkcija jau prieinama ir Lietuvoje: naudotojai skundėsi ne vienerius metus (1)

„ Facebook Messenger“ naudotojai pagaliau buvo išgirsti – programėlės kūrėja „Meta“...