aA
Internete jau imta naudoti naują vaizdo technologiją, kuri galbūt vaidybiniams filmams turės tokią pačią įtaką, kokią MP3 formatas padarė muzikai.
"DivX" pavadinta technologija leidžia stipriai suspausti vaizdą, išsaugant gerą jo kokybę. Pilnametražiai vaidybiniai filmai turint gerą interneto ryšį galėtų būti parsisiunčiami per kelias valandas bei tilptų vos į vieną kompaktinį diską.

Iki šiol kino industrija išvengė didelio piratavimo internete lygio, pirmiausia, dėl to, jog vaizdo failai būdavo pernelyg dideli, kad jais būtų keičiamasi internete. Naujoji technologija gali panaikinti šią kliūtį.

Internete jau pasirodė keletas filmų reklaminių klipų bei ištisų filmų, nukopijuotų iš DVD diskų ir suspaustų, pasinaudojant naująja technologija.

"DivX" autoriai, pasivadinę "MaxMorice" ir "Gej" vardais programinės įrangos informaciniame faile teigia, jog jų technologija sukurta "Microsoft's MPEG 4" vaizdo technologijos pagrindu, garsą perkoduojant MP3 formatu.

Lyginant "DivX" su kitais formatais išryškėja aiškūs pirmojo pirivalumai. Tarkim, filmo "The Matrix" reklaminio klipo filmo kūrėjų svetainėje vaizdas užėmė pusę ekrano ir buvo šiek tiek neryškus. "DivX" failas buvo maždaug 40 proc. mažesnis, o pateikiamas vaizdas, turėjęs šiokių tokių kokybės trūkumų, užėmė visą ekraną. Nepriekaištingos kokybės vaizdas buvo rodomas trijuose ketvirčiuose ekrano.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Grigonio ekipos atsakas: galingu spurtu patiesė be lyderio rungtyniavusį „Maccabi“ Lietuvis rezultatyvumu nepasižymėjo

Mariaus Grigonio atstovaujamas Atėnų „Panathinaikos“ atsitiesė po nesėkmės pirmosiose...

Sedekerskio sezonas Eurolygoje pakibo ant plauko: „Baskonia“ vėl pralaimėjo Madride Lietuvis išsiskyrė universaliu žaidimu

Vitorijos „Baskonia“ su Tadu Sedekerskiu atsidūrė ties prarajos riba Eurolygos atkrintamosiose....

Nauja „Messenger“ funkcija jau prieinama ir Lietuvoje: naudotojai skundėsi ne vienerius metus (1)

„ Facebook Messenger“ naudotojai pagaliau buvo išgirsti – programėlės kūrėja „Meta“...