aA
Po nesėkmingai pasibaigusių Seimo rinkimų apie atsistatydinimą pareiškė Centro sąjungos, Valstiečių partijos ir Lietuvos krikščionių demokratų partijos vadovai. Kai kurie politikai prakalbo, jog taip turėtų pasielgti ir fiasko patyrusios Konservatorių partijos pirmininkas.
Rezultatų belaukiant
Rezultatų belaukiant
© "Lietuvos žinios"
Sekmadienio naktį netikėtai paaiškėjus, kad centristai neperžengs būtino 5 proc. barjero, apie atsistatydinimą iš partijos pirmininko pareigų pareiškė Seimo narys Romualdas Ozolas.

Be išeities

"O ką man daryti, jeigu partija pralaimi?" - retoriškai klausė jis. Centro sąjungai naujajame Seime atstovaus tik trys dabartiniai parlamentarai - Kęstutis Glaveckas, Virginijus Martišauskas ir Gintaras Šileikis. Artimiausiu metu R.Ozolas atsistatydinimo pareiškimą įteiks Centro sąjungos tarybai.

"Taryba nuspręs, kaip reikalus tvarkysime toliau - pirmininką gali rinkti tik partijos suvažiavimas", - LŽ teigė R.Ozolas. Jis tvirtino matąs keletą asmenybių, kurios galėtų perimti partijos vairą, tačiau jų pavardes atsisakė įvardyti.

Prieš rinkimus pasklido kalbos, kad R.Ozolas iš partijos vadovybės planuoja atsistatydinti net ir pergalės atveju. Pats R.Ozolas aiškina, kad per eilinį partijos suvažiavimą, kai renkamas naujas politinės organizacijos vadovas, senasis pirmininkas pagal galiojančią tvarką turi atsistatydinti, o po to, jei nori, vėl kelti savo kandidatūrą.

Būsimajame partijos suvažiavime R.Ozolas savo kandidatūros nekels. Jis įsitikinęs, jog senas tradicijas turinti partija per ateinančius ketverius metus nesunyks.

Pasiūlymas

R.Ozolas mano, kad Seimo pirmininkas - Tėvynės sąjungos (Lietuvos konservatorių) partijos vadovas Vytautas Landsbergis taip pat turėtų atsistatydinti.

"Jis turi išeiti nedelsdamas. Partija pralaimėjo rinkimus", - susidariusią padėtį Konservatorių partijoje komentavo centristas.

1996 metais konservatoriai laimėjo 70 vietų, sekmadienį - tik 9. Tėvynės sąjunga, surinkusi 8 proc. rinkėjų balsų, patyrė dar didesnį fiasko nei LDDP prieš ketverius metus, tada sugebėjusi laimėti 12 mandatų.

Seimo pirmininko atstovė spaudai Loreta Zakarevičienė, LŽ komentuodama V.Landsbergio atsistatydinimo galimybę, teigė, kad "kai pirmininkas ką nors nuspręs, žurnalistai apie tai sužinos".

Ketverius metus Lietuvą valdę konservatoriai sekmadienį prisipažino naujajame Seime tikėjęsi laimėti kur kas daugiau vietų.

Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

„Eurovizijoje“ aiškėja Nyderlandų atstovo likimas ir incidento aplinkybės: galimai smurtavo prieš moterį (16)

26 metų Nyderlandų atlikėjas Joostas Kleinas su daina „Europapa“ nepasirodė penktadienio...

Mados pasaulio grietinėlė susirinko į Silvester Belt rengusio dizainerio kolekcijos pristatymą (1)

Penktadienio vakarą, gegužės 10 dieną, „Elastica“ klube Vilniuje įvyko į ES.TAR 2025...

Kandidatai į prezidentus nurodė, kada eitų į LGBT eitynes: dalyvautų ir Nausėda, ir Vaitkus susiginčijo ir dėl COVID-19 pandemijos valdymo, ir dėl abortų (1)

Antrosios kadencijos Daukanto aikštėje siekiantis Gitanas Nausėda teigia, kad dalyvautų LGBT...