aA
UAB “Sintagma” pradeda naują Lietuvos integralios bibliotekų informacijos sistemos “Libis” diegimo etapą. Netrukus skaitytojai galės internetu užsisakyti knygas ir periodinius leidinius daugiau nei 30 Lietuvos bibliotekose.
UAB “Sintagma” laimėjo konkursą ir pasirašė sutartį trečiam Lietuvos integralios bibliotekų informacijos sistemos “Libis” diegimo etapui. Pirmų dviejų etapų - sistemai sukurti ir diegti - darbus taip pat atliko “Sintagma”.

Šiuo metu jau įdiegtas suvestinis elektroninis Lietuvos bibliotekų katalogas, kuriame kaupiama informacija apie Lietuvos centrinėse ir miestų bibliotekose esančias knygas. Suvestinis katalogas prieinamas interneto vartotojams, kurie gali sužinoti, kurioje iš Lietuvos bibliotekų yra jo ieškoma knyga ar leidinys(www.libis.lt). Vėliau ketinama suvestinį Lietuvos bibliotekų katalogą įrašyti ir į kompaktinį diską.

“Dabar skaitytojai galės internetu ne tik ieškoti reikiamų knygų, bet ir jas užsisakyti. Ši svarbi paslauga leis ir skaitytojams sutaupyti daug laiko, ir sumažins lankytojų srautus bibliotekose. Skaitytojai nuo šiol į bibliotekas eis tik skaityti, o ne gaišti laiko paieškose. Atėję į biblioteką jie bus tikri, kad gaus reikiamas knygas”, - sako programą sukūrusios ir įdiegusios bendrovės “Sintagma sistemos” generalinis direktorius Evaldas Drąsutis.

“Libis” projektą “Sintagma” vykdo nuo 1997 metų. Sistema pirmiausia įdiegta Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje, vėliau – kitose didžiausiose šalies bibliotekose.

“Šiuo metu “Libis” sistema naudojasi 17 Lietuvos bibliotekų. Iki metų pabaigos projektas apims dar 16 bibliotekų, tarp jų – ir Aklųjų biblioteką. Planuojama, kad “Libis” į vieną sistemą sujungs 82 Lietuvos bibliotekas. Darbus ketiname baigti per artimiausius dvejus metus”, - apie projekto mastą sakė E. Drąsutis.

“Libis” programa patobulina ne tik skaitytojų, bet ir pačios bibliotekos darbus: kompiuterizuoja komplektavimo, skaitytojų aptarnavimo procesus, leidžia greitai įtraukti naujas knygas į elektroninius katalogus, publikuoti elektroninį katalogą internete. Nuo 1997 m. į “Libis” projektą investuota 2,5 mln. litų, naujam etapui skirtas dar 1 mln. litų. Nemažą paramą “Libis” projektui skiria ir Atviros Lietuvos fondas. 1999 m. fondas sistemos diegimą parėmė 400 tūkst. litų.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Grigonio ekipos atsakas: galingu spurtu patiesė be lyderio rungtyniavusį „Maccabi“ Lietuvis rezultatyvumu nepasižymėjo

Mariaus Grigonio atstovaujamas Atėnų „Panathinaikos“ atsitiesė po nesėkmės pirmosiose...

Sedekerskio sezonas Eurolygoje pakibo ant plauko: „Baskonia“ vėl pralaimėjo Madride Lietuvis išsiskyrė universaliu žaidimu

Vitorijos „Baskonia“ su Tadu Sedekerskiu atsidūrė ties prarajos riba Eurolygos atkrintamosiose....

Nauja „Messenger“ funkcija jau prieinama ir Lietuvoje: naudotojai skundėsi ne vienerius metus (1)

„ Facebook Messenger“ naudotojai pagaliau buvo išgirsti – programėlės kūrėja „Meta“...