aA
Lazanija - ne tik katino Garfildo mėgstamiausias patiekalas. Daugeliui pamačius paruoštą garuojančią lazaniją ima tįsti seilės. Na, o kad nenusibostų, siūlome lazaniją kitaip.
Lazanijos suktinukai_5
Lazanijos suktinukai_5
Produktai:

8 vnt. gatavi lazanijos lakštai,
250 mėsos faršo,
1 svogūno galva,
druskos ir pipirų pagal skonį,
30 g sviesto,
2 valg. šaukšt. miltų,
2 stiklinės pieno,
50 g tarkuoto fermentinio sūrio.

Lazanijos suktinukai_1

Pirmiausia paruoškite lazanijos įdarą. Tam pakepinkite keptuvėje faršą su smulkintais svogūnais, pagardinkite jį druska ir pipirais.

Lazanijos suktinukai_2

Paruoškite padažą. Pakaitinkite sviestą gilioje keptuvėje, maišant dalimis suberkite miltus ir pakepinkite juos iki aukso spalvos. Paskui sumažinkite ugnį ir pamažu maža srovele, pastoviai maišant supilkite šiltą pieną. Be paliovos maišant padažą kaitinkite ne mažiau 15-20 min.

Lazanijos suktinukai_3

Paskui suberkite tarkuotą sūrį ir dar pavirinkite 5 min. Lazanijos lakštus paruoškite taip, kaip nurodyta ant įpakavimo.

Lazanijos suktinukai_4

Padėkliuką ar lėkštę ištepkite aliejumi, išdėliokite lazanijos lakštelius, ant jų uždėkite po 1-2 valg. šaukšt. padažo, ant viršaus – faršo. Stenkitės, kad įdaro nepatektų ant lazanijos lakštų kraštelių.

Lazanijos suktinukai_5

Kiekvieną lakštelį atsargiai suvyniokite į ritinėlį. Ant kepimo skardos dugno užpilkite šiek tiek padažo, išdėliokite lazanijos ritinėlius ir užliekite likusiu padažu.

Lazanijos suktinukai_6

Kepkite 180°С orkaitėje maždaug 20 min. Per tą laiką ant padažo užsidės graži rusva plutelė. Paruoštus suktinukus išdėliokite į lėkštes ir patiekite.

Skanaus!

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Nuo vienos priklausomybės prie kitos: užkariavus garsiausius pasaulio maratonus lietuvį vilioja mistinės lenktynės (1)

Nuo dvidešimt metų trukusio rūkymo, siekusio ir du pakelius per dieną, iki pirmojo lietuvio,...

Kupiškio baldininkai – apie bankrutuojančius užsienio klientus ir į Braziliją nuvedusias žaliavų paieškas (4)

Ilgus metus nuosekliai augusi minkštų baldų karkasus gaminanti Kupiškio įmonė „Slavita“...

Nėra ko ir pridurti: orai bus tiesiog puikūs

Sekmadienio dieną mūsų šalies orus lems ryčiau stiprėjanti aukšto slėgio sritis. Didesnėje...

Galingas Vilniaus policijos reidas: gausios pareigūnų pajėgos pričiupo 16 girtų vairuotojų ir 6 „beteisius“ (8)

Šeštadienį Kelių policijos pareigūnai surengė didžiulę vairuotojų patikrą Vilniuje ir...

Į kovą – neišpakavus lagamino: po dviejų dienų kelyje rinktinės molas spėjo tik pasimatuoti aprangą

Nerijus Ališauskas manė, kad Vilniuje startavusiame pasaulio ledo ritulio čempionato IB diviziono...