Kaip orkaitėje iškepti skaniausius šonkaulius?

Tai vienas iš tų receptų, kuriuos reikia išbandyti pačiam, kad patikėtum. Šonkaulių mėsa yra gana kieta, ir prireikia nemažai laiko, kad ji suminkštėtų. Orkaitė iš tiesų yra idealiausia terpė jiems gaminti, nes joje galima gaminti lėtai ir stabiliai.
© Shutterstock nuotr.

Be to, kepant šonkaulius orkaitėje ant grotelių (apačioje įdėjus skardą su įklota aliuminio folija), karštis cirkuliuoja iš visų pusių. Po kelių valandų mėsa kone kris nuo kaulų – galėsite laižyti pirštus.

Paruoškite skardą: įklokite į kepimo skardą aliuminio foliją ar kepimo popierių, ant viršaus uždėkite groteles. Sudėkite šonkaulius ant grotelių vienu sluoksniu, kad karštis galėtų cirkuliuoti iš visų pusių.

Pagardinkite šonkaulius: sumaišykite garstyčias, prieskonius mėsai ir naudodami kulinarinį šepetėlį aptepkite šiuo mišiniu šonkaulius iš abiejų pusių. Apibarstykite šonkaulius druskos ir cukraus mišiniu (po lygiai druskos ir cukraus), švelniai patapšnokite, kad prieskoniai geriau priliptų prie mėsos. Pastaba: šį žingsnį geriau daryti dieną prieš, kad skonis būtų sodresnis. Suvyniokite pagardintus šonkaulius į plastikinę plėvelę ir įdėkite į šaldytuvą.

Apskrudinkite šonkaulius: įkaitinkite orkaitę ir įdėkite kepimo skardą su šonkauliais į viršutinę lentyną (keli centimetrai po kaitinimo elementu). Šonkaulius reikia sudėti mėsinga puse į viršų. Skrudinkite šonkaulius apie 5 minutes, kol prieskonių mišinyje esantis cukrus išsilydys, ims burbuliuoti, o šonkauliai tolygiai paruduos.

Apkepkite šonkaulius: nustatykite 150 laipsnių Celsijaus temperatūrą. Perkelkite šonkaulius ant grotelių virš vidurinės lentynos. Kepkite 2 su puse–3 valandas arba 1 su puse–2 valandas (priklausomai nuo šonkaulių rūšies). Kepimui įpusėjus, uždenkite šonkaulius aliuminio folija, kad neišsausėtų.

Aptepkite barbekiu padažu: likus kokiam pusvalandžiui iki kepimo pabaigos, aptepkite šonkaulius barbekiu padažu, vėl uždenkite folija ir baikite kepti.

Palikite šonkaulius kuriam laikui, kad įsigertų prieskoniai, ir patiekite: šonkauliai paruošti, kai peilis lengvai slysta storiausioje mėsos vietoje. Palikite šonkaulius apie 10 minučių ir supjaustykite tarp kaulų, atskirdami šonkaulius. Patiekite iškart su papildomu barbekiu padažu mirkymui.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą