Ingredientai
Kiaulienos sprandinė
1
kg
Granatų sultys šviežios
200
g
Bazilikai
žiupsnelis
Mairūnai
žiupsnelis
Juodieji malti pipirai
žiupsnelis
Svogūnai
3
vnt.
Alyvuogių aliejus
3
šaukštai
Druska
pagal skonį
Porcijos: 6
Gaminimo eiga
Mėsą supjaustom nedideliais gabalėliais, suberiam prieskonines žoleles, pipirus, supilam granatų sultis, svogūnus - supjaustytus pusžiedžiais (iškepus mėsą suvartojami kartu su šašlyku, pagardinus juos pomidorų padažu, sumaišyti kartu) ir marinuojam.
Marinuojam 1-2 paras. Tinkamai išsimarinavęs šašlykas būna minkštas. Druską ir aliejų supilam prieš kepant šašlyką, viską gerai išmaišom ir kepam.
Tiekiama su šviežiais agurkais ir pomidorais bei virtais ryžiais. Labai gardu – kartu su griliuje kepintais grybais, apšlakstytais česnakiniu padažu.
Atsiliepimai