Ingredientai
Gaminimo eiga
Virdami birią grikių košę, stiklinei kruopų imkite pusę šaukštelio druskos. Ryžių košei (skystai) druskos reikia dvigubai daugiau.
Ryžius plaukite po šalto vandens srove. Nemirkykite, nes bus neskanūs.
Ryžius geriausia virti puode su storu dugnu. Plonas indas nevienodai kaista, apačioje kruopos gali prisvilti, o viršuje likti kietos.
Ryžiai nesuvirs, jeigu į verdantį vandenį įpilsite keletą šaukštų šalto pieno.
Išvirti ryžiai bus balti, jeigu į vandenį įspausite pusės citrinos sultis.
Biriai grikių košei kruopų nereikia plauti, tik vis pamaišant, pakepinti keptuvėje be riebalų. Iš pakepintų kruopų košė išverda dvigubai greičiau.
Visi iš manų kruopų pagaminti saldieji patiekalai bus puresni, jei prieš verdant kruopas pusvalandį pamirkysite vandenyje arba piene.
Kad manų košėje nebūtų gumuliukų, kruopas berkite į verdantį vandenį arba pieną nuolat maišant, o po minutės ugnį sumažinkite ir virkite dar 15-20 minučių.
Tąsias ir skystas verdamas košes maišykite pamažu, nes smarkiai maišomos jos ilgiau neišverda.
Atsiliepimai