Ingredientai

Tešlai sviestas 60 g
Tešlai cukraus pudra 60 g
Tešlai miltai 70 g
Tešlai kiaušinių baltymai 2 vnt.
Įdarui mėgstamiausi vaisiai ir uogos 600 g
Kremui liesa varškė 250 g
Kremui riebi grietinėlė (30 proc.) 50 ml
Kremui citrinos sultys 1 šaukštelis
Kremui apelsinų likeris 50 ml
Kremui cukraus pudra 70 g
Porcijos: 10

Gaminimo eiga

Gaminimas

1) Baltymus išplakite iki standžių putų. Atskirame inde išsukite sviestą, vis pildamos cukraus pudrą. Sviestą atsargiai sumaišykite su baltymais, sudėkite persijotus miltus ir atsargiai viską išmaišykite.

2) Ant kepimo formos nusipieškite dešimt 10 centimetrų skersmens apskritimų, apverskite kitą popieriaus pusę. Apskritimų vidų patepkite aliejumi ir pabarstykite miltais. Dabar prireiks konditerinio maišelio, į jį sudėkite tešlą ir apskritimus tolygiai užpildykite plonu sluoksniu tešlos. Kepkite 5 minutes iki 150 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

3) Kai krepšelių pagrindas iškeps, mentele atsargiai nuimkite juos nuo kepimo popieriaus ir iš karto įklokite į ugniai atsparias kepimo formeles. Kepkite orkaitėje dar 2 minutes.

4) Pasigaminkite kremą – varškę ištrinkite su cukraus pudra. Supilkite citrinos sultis ir apelsinų likerį. Į gautą masę supilkite grietinėlę. Į iškeptus krepšelius pridėkite varškės kremo, o ant viršaus – vaisių.

Skanaus!

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai