Ingredientai
Bulvės
700
kg
Svogūnai
1
vnt.
Kiaulienos faršas
200
g
Kietasis sūris
100
g
Kiaušiniai
1
vnt.
Grietinė
2
šaukštai
Druska
pagal skonį
Pipirai
pagal skonį
Kiaušiniai (plakiniui)
1
vnt.
Miltai
3
šaukštai
Porcijos: 4
Gaminimo eiga
Bulves išvirkite su lupenomis. Nulupkite ir sutrinkite.
Svogūną smulkiai supjaustykite. Dėkite kepti į įkaitintą aliejų.
Kai svogūnai pradės darytis permatomi, sudėkite faršą ir gerai išmaišykite. Apiberkite druska, pipirais. Kepkite maišant.
Į trintas bulves supilkite keptą mėsą, įmuškite kiaušinį, įdėkite grietinės ir įberkite smulkiai tarkuoto kietojo sūrio. Gerai išmaišykite ir išminkykite.
Bulvių masę padėkite pusvalandžiui į šaldytuvą - bus lengviau formuoti kroketus.
Suformuokite nedidelius kroketus, apvoliokite lengvai išplaktame kiaušinyje ir miltuose.
virkite įkaitintame aliejuje.
Atsiliepimai