Ingredientai
Žaliosios vynuogės
200
g
Raudonosios vynuogės
200
g
Melionai
400
g
Sūris Edamo
300
g
Kedro riešutai
30
g
Džiovintos figos
2
vnt.
Garstyčios
šaukštelis
Svogūnų laiškai smulkinti
1
šaukštas
Citrinų sultys
2
šaukštai
Juodieji malti pipirai
pagal skonį
Druska
pagal skonį
Alyvuogių aliejus
4
šaukštai
Porcijos: 6
Pikantiško skonio tikrai vasariškos salotos.
Gaminimo eiga
Vynuoges nuplaukite, supjaustykite pusiau ir pašalinkite kauliukus. Melioną perpjaukite pusiau, pašalinkite sėklas, nupjaukite žievę. Meliono minkštimą ir sūrį supjaustykite juostelėmis.
Išgliaudytus riešutus apkepinkite keptuvėje be riebalų. Džiovintas figas perpjaukite pusiau, šaukšteliu išimkite minkštimą ir lengvai sutrinkite. Sumaišykite su garstyčiomis, svogūnų laiškais, citrinos sultimis, druska, juodaisiais pipirais ir aliejumi.
Viską išmaišykite su paruoštu padažu ir palikite 10 min. pastovėti.
Atsiliepimai