Ingredientai

Vištienos krūtinėlių filė 300 g
Lydytas sviestas 2 šaukštai
Druska pagal skonį
Baltieji malti pipirai pagal skonį
Porcijos: 6

Gaminimo eiga

Pirmiausia nutarkuokite nuo batono plutą ir dalį minkštimo, turi būti maždaug stiklinė trupinių. Atpjaukite maždaug 150 g minkštimo dalį, supjaustykite šiaudeliais (likusios minkštimo dalies nebereikės).

Užpilkite batono šiaudelius grietinėle, palikite 15 min. pamirkti. Supjaustykite 110 g šalto sviesto labai mažais kubeliais, sudėkite kubelius į lėkštę ir mažiausiai 5 min. įdėkite į šaldymo kamerą.

Nulupkite ir labai smulkiai supjaustykite svogūną. Keptuvėje išlydykite likusius 40 g sviesto, suberkite svogūnus ir maišydami maždaug 7 min,. pakepkite. Paskui palikite atvėsti.

Visą turimą vištieną peiliu labai smulkiai supjaustykite. Mėsmale nemalkite, nebent sutrinkite trintuvu mėsmalės režimu.

Rankomis sumaišykite vištienos faršą su batonu grietinėlėje ir svogūnais. Įberkite druskos, pipirų, gerai išminkykite. Paskui įmaišykite į faršą sušaldyto sviesto gabalėlius, greitai suformuokite nedidelius kotletus.

Apvoliokite kotletus džiūvėsėliuose, sudėkite į lėkštę ir 20-iai min. įdėkite į šaldytuvą. Kepkite kotletus svieste ant vidutinio karštumo viryklės, kol susidarys gelsva plutelė. Patiekite karštus.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai