Ingredientai
Veršiena
700
g
Kurdiukas
300
g
Svogūnai
300
g
Druska
pagal skonį
Prieskoniai
pagal skonį
Juodieji malti pipirai
pagal skonį
Porcijos: 6
Liuliakebabui iš veršienos rinkitės riebią mėsą, tada jis bus sultingas ir skanus. Kad dešrelės netrupėtų, galite įmušti į faršą kiaušinį.
Gaminimo eiga
Veršieną ir kurdiuką sumalkite per stambų tinklelį. Svogūną nulupkite, išimkite viduriuką, sumalkite, paskui šiek tiek nusunkite.
Mėsą sumaišykite su svogūnu, gerai išminkykite, kad prisisotintų deguonies. Paskui 1 – 1,5 val. palaikykite mėsą šaldytuve. Galiausiai suformuokite iš veršienos dešreles, pamaukite ant medinių pagaliukų ir iškepkite ant grotelių.
Kurdiùkas [< tiurkų k.], poodinė riebalų sankaupa kai kurių avių veislių (kurdiukinių) uodegos pašaknyje.
Tiekiama su ant grilio paskrudintais grybais, keptomis cukinijomis ir skrudintais svogūnais
Atsiliepimai