Gaminimo eiga

1. Visus sausus omleto tešlos ingredientus gerai sumaišykite dubenyje.
Tuomet supilkite vandenį ir gerai išmaišykite, kol neliks gumuliukų. Konsistencija turėtų būti panaši į blynų tešlą.

2. Įkaitinkite keptuvę ant vidutinio kaitrumo ugnies ir įpilkite truputį vandens, daržovių sultinio ar aliejaus. Sudėkite česnaką, svogūną, grybus, pakepkite 2 minutes, o tuomet pridėkite raudonąją papriką.
Daržovėms suminkštėjus, sudėkite pomidorus, viską išmaišykite ir pakepkite dar minutę.

3. Perkelkite daržoves iš keptuvės ant lėkštės.

4. Supilkite tešlą į keptuvę ir paskirstykite taip, tarsi keptumėte didžiulį blyną. Kepkite jį ant vidutinio kaitrumo ugnies maždaug 5 minutes, kol krašteliai sukietės.

5. Mentele apverskite omletą ant kitos pusės ir pakepkite dar 3-4 minutes. Sudėkite daržoves ant omleto viršaus, uždenkite keptuvę dangčiu ir dar pakepkite tol, kol iškeps omleto vidurys.

6. Perkelkite omletą į lėkštę, perlenkite jį pusiau.

7. Patiekite su gardžiais pagardais - šviežiomis žolelėmis, avokadu, veganišku jogurtu!

Skanaus!

Receptu dalijasi organizacija „Gyvi gali“ ir Nutriciously.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai