Ingredientai
Mocarelos sūris
6
gabaliukai
Parmos kumpis
6
riekelės
Malti džiūvėsėliai
1
stiklinė
Parmezano sūris
20
g
Miltai
stiklinė
Kiaušiniai
1
vnt.
Pomidorai
1
vnt.
Pomidorai geltoni
1
vnt.
Vyšniniai pomidoriukai
4
vnt.
Alyvuogės
10
vnt.
Druska
pagal skonį
Juodieji malti pipirai
pagal skonį
Bazilikai
žiupsnelis
Porcijos: 6
Patiekalas, kuris Agnei Jagelavičiūtei priminė Kijevo kotletą. visgi esu įsitikinusi, kad patiektas kaip užkandis, labai patiks draugų vakarėliui!
Gaminimo eiga
Kiaušinį lengvai suplakti.
Į maltus džiūvėsėlius įdėti sutrintą parmezaną.
Mocarelos rutuliukus apvynioti Parmos kumpiu, apvolioti miltuose, kiaušinio plakinyje ir džiūvėsėliuose.
Paruoštus rutuliukus dėti į įkaitintą aliejų ir kepti apie 1-2 min.
Pomidorus supjaustyti plonais griežinėliais, pabarstyti pipirais, sudėti stambiai smulkintus bazilikus ir aplieti aliejumi. Viską gerai išmaišyti.
Rutuliukus patiekti sudėtus ant pomidorų salotų arba atskirame inde.
skonis
Atsiliepimai