Prisotintas skonių, sultingas kopūstas, gali būti puikus užkandis ar garnyras prie mėsos.

Gaminimo eiga

* Kopūstą supjaustykite į 4 lygias dalis.

* Kepkite ant grilio arba keptuvėje iš visų pusių su aliejumi, druska ir pipirais, 5-10 minučių arba kol įgaus rusvą spalvą.

* Kitame puode apkepkite smulkintus porus, salierus, morkas, česnaką, čiobrelius ir rozmariną. 10 minučių, kol viskas suminkštės ir pasklis aromatai iš čobrelių.

* Užpilkite sultiniu ir užvirkite.

* Sudėkite ten pat kopūstus, uždenkite dangčiu ir troškinkite 30 minučių.

* Baigę virti kopūstą apibarstykite mėlynuoju pelėsio sūriu, balzaminiu acto kremu ir laiškiniais česnakais. Patiekite šiltą.

* Nebijokite ekspermentuoti ir puošti kopūstą tuo, ką randate savo virtuvėje.

* Atvėsusį galima laikyti šaldytuve, sandariame inde apie 2-3 dienas.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai