Ingredientai

miltų 500 g
šviežių mielių 20 g
pieno 250 ml
cukraus 75 g
aliejaus 2 v. š.
aguonų 50 g
druskos pagal skonį
Porcijos: 10
Nors iki kūčių dr trys savaitės, švenčių skonio išsiilgusieji jau ragauja kūčiukus. Tad dalijamės jų receptu. Kepkite ir mėgaukitės gardžiais kūčiukais.

Gaminimo eiga

1. Pirmiausia mieles ištrinkite su cukrumi ir šaukštu pieno. Tuomet pieną šiek tiek pašildykite ir supilkite į jį mieles bei pusę miltų. Išmaišykite, užberkite miltų sluoksnį, uždenkite rankšluosčiu ir padėkite šiltai, kad tešla iškiltų, maždaug pusvalandžiui.

2. Kai tai atsitiks suberkite likusius miltus, supilkite aliejų, suberkite aguonas, pasūdykite tešlą ir minkykite tešlą bent 5 minutes, kol ji taps minkšta ir nebelips prie rankų. Jei reikia, įberkite truputį daugiau miltų, bet nepadauginkite.

3. Tada vėl uždenkite tešlą rankšluosčiu, pastatykite į šiltą vietą ir palikite dar apie valandą.

4. Pakilusią tešlą vėl gerai išminkykite ir voliokite plonus volelius. Pjaustykite juos gabaliukais ir berkite į miltais pabarstytas skardas.

5. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros ir kepkite kūčiukus apie 10 min. (priklauso nuo jų dydžio), kol paruduos.

Receptu dalijasi „Lidl”.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai