Kodėl šis tiramisu receptas gali jums patikti? Desertų klasika laikomas desertas yra lengvas savo tekstūra, tiks ir karštą vasaros dieną. Beje, šis tiramisu tinka veganams ir vegetarams.

Gaminimo eiga

* Ruošiame tiramisu kremą. Silken tofu dedame į blenderį kartu su obuolių actu, maistinėmis mielėmis, druska*, vanile ir plakam iki vientisos masės. Gautą masę kartu su grietinėle pilame į dubenį ir su plaktuvu (mikseriu) plakam kol gausime standžias, purias bangas (apie 10 min.). Kavą** sumaišykite su likeriu/ brendžiu.

* Sluoksniuojame tiramisu. Į kavos mišinį merkiame keksą ir padengiame stiklinės dugną, ant viršaus dedame tiramisu kremą iki pusės puodelio. Kartojame: keksą mirkome į kavą, dedame ant kremo, ant kekso*** vėl dedame kremo, tik šį kartą iki stiklinės viršaus ir gausiai pabarstome nesaldintos kakavos milteliais.

Pastabos:
* Tiek neaktyvuotų maistinių mielių, tiek juodosios druskos recepte galima išvengti, tačiau rekomenduoju dėti, nes tai suteikia tiramisu daugiau skonio natų (gylio).

** Kavą galite pasidaryti iš vakaro, kad gaminant nereiktų laukt kol atvės.

*** Rekomenduoju naudoti konditerinį maišelį, tačiau jei jo neturite, pasitarnaus ir paprastas šaukštas, tik įkrėtus tiramisu kremo, lengvai stuktelėkit stiklinę į kietą pagrindą, kad kremas sukristų ir nebeliktų susidariusių oro duobių.

Skanaus!

Receptu dalijasi organizacija „Gyvi gali“ ir Geistė, GReat in the Kitchen.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai