Ingredientai
Gaminimo eiga
Šaldytos tešlos lapelį supjaustau į 12 lygių juostelių. Juosteles po 3 – vieną ant kitos ratu, juostelės viduriu į dugną – sudedu į silikoninę keksiukų formą, galai telieka virš formos. Jei neturite silikoninės – naudokite popierines formeles.
Tuomet imuosi įdaro – nulupu, išsėklinu ir nedideliais kubeliais supjaustau obuolius. Juos gilesniame inde sumaišau su ruduoju cukrumi,
avižiniais dribsniais ir džiovintomis spanguolėmis.
Įdarą tolygiai paskirstau į visus krepšelius, saikingai pabarstau cinamonu.
Formą dedu į iki 180C įkaitintą orkaitę (kepimo režimas viršus/apačia), krepšeliai kepa apie 20-30min. Baigtumą galima suprasti iš apskrudusių tešlos kraštų.
Tiekiu karštus su vanilinių ledų šaukštu desertinėje lėkštėje, o atvėsusius – su mėgstamu karštu gėrimu ar pienu.
Patarimas – pradėjus kepti bemielės tešlos gaminius, orkaitės geriau neatidarinėti, tešla gali subliūkšti.