Ingredientai

Prieš naudojant sūdytas žaliuokes būtina išmirkyti vandenyje.

Gaminimo eiga

Gaminimas

Šviežias žaliuokes nuplaukite, didesnes pasmulkinkite. Sumaišykite su druska ir sudėkite į stiklainį. Uždenkite, bet ne sandariai.

Per kelias dienas turi atsirasti sulčių. Tuomet grybus kartu su sultimis perdėkite į mažesnį stiklainį, pripildykite iki pat viršaus, paspauskite ir sandariai uždarykite.

Jei nepakanka sulčių, užpilkite sūriu vandeniu. žaliuokės turi būti apsemtos. Šitaip jas galite laikyti visą žiemą – žaliuokės nepraranda skonio, lieka kietos.

Prieš vartodami, grybus nuplaukite, pamirkykite šiltame vandenyje.

Žaliuokes galite dėti į sriubas, salotas, tačiau ne per daug, nes jos sūrios.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai