Šlovė žuviai! Vasaros sezonu vizitai į pajūrį primena apie rūkytas žuvies gėrybes. Kaip doras lietuvis, mes iš pajūrio irgi parsivežame rūkytą karšį ar karpį, ešeriuką ir, iš tiesų, vieną valgyti ją skaniausia. O pavyzdžiui karšto ar šalto rūkymo skumbrė – tokia žuvis, kuri viena pabodus nuo vaikystes, tad bandymas – skumbrės užtepėlė, tikrai nustebinus savo skoniu.

Gaminimo eiga

Karnišonus, svogūnų laiškus, šviežias petražoles susmulkinau, įmaišiau į skumbres gabalėlius, pagardinau druska (jei žuvis sūri, druskos geriau nedėti), maltais pipirais ir sumaišiau su varškes sūreliu.
Svarbu viską gerai susmulkinti ir sumaišyti, kad gautųsi vientisa masė. Valgėme su šviesia pakepinta duonele.

Bubblekitchen

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai