Ingredientai

Bulvės 500 g
Miltai 100 g
Druska žiupsnelis
Porcijos: 2
Šiam patiekalui itin tiks vakarykštės virtos bulvės, tačiau skaniausiai gaunasi iš bulvių, virtų su lupenomis.

Gaminimo eiga

Virtas bulves sugrūskite iki vientisos košės.

Atskirkite kiaušinio trynį ir baltymą. Trynį išplakite su aliejumi, o baltymą iki standžių putų.

Į bulves supilkite trynį su aliejumi, išplaktą baltymą ir gerai išmaišykite.

Suberkite smulkiai tarkuotą sūrį, druskos ir gerai išmaišykite.

Suberkite miltus ir gerai išminkykite.

Tešlą iškočiokite ir supjaustykite kąsnio dydžio rombais. Apvoliokite miltuose.

Kepkite karštame aliejuje (jo į keptuvę pilkite negailėdami) iš abiejų pusių, kol gražiai paruduos.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Blynai su lašiša ir ikrais
Lengvai paruošiamas
20 min.

Blynai su lašiša ir ikrais

Cukinijų blynai su varške
Lengvai paruošiamas
30 min.

Cukinijų blynai su varške

Mini blynai pusryčiams
Lengvai paruošiamas
20 min.

Mini blynai pusryčiams

Antienos krūtinėlė su vyšnių salotomis
Lengvai paruošiamas
30 min.

Antienos krūtinėlė su vyšnių salotomis

Moliūgų keksiukai su slyvų uogiene
Lengvai paruošiamas
45 min.

Moliūgų keksiukai su slyvų uogiene

BRIAM - graikišku būdu keptos daržovės
Lengvai paruošiamas
1 val.

BRIAM - graikišku būdu keptos daržovės

Madlenos su mandarinais
Lengvai paruošiamas
1 val.

Madlenos su mandarinais

Artišokų tarta
Reikia pasistengti
1 val.

Artišokų tarta