Ingredientai
Bulvės
500
g
Kiaušiniai
1
vnt.
Alyvuogių aliejus
1
šaukštas
Miltai
100
g
Parmezano sūris
50
g
Druska
žiupsnelis
Porcijos: 2
Šiam patiekalui itin tiks vakarykštės virtos bulvės, tačiau skaniausiai gaunasi iš bulvių, virtų su lupenomis.
Gaminimo eiga
Virtas bulves sugrūskite iki vientisos košės.
Atskirkite kiaušinio trynį ir baltymą. Trynį išplakite su aliejumi, o baltymą iki standžių putų.
Į bulves supilkite trynį su aliejumi, išplaktą baltymą ir gerai išmaišykite.
Suberkite smulkiai tarkuotą sūrį, druskos ir gerai išmaišykite.
Suberkite miltus ir gerai išminkykite.
Tešlą iškočiokite ir supjaustykite kąsnio dydžio rombais. Apvoliokite miltuose.
Kepkite karštame aliejuje (jo į keptuvę pilkite negailėdami) iš abiejų pusių, kol gražiai paruduos.
Atsiliepimai