Ingredientai

Bulvės 500 g
Miltai 100 g
Druska žiupsnelis
Porcijos: 2
Šiam patiekalui itin tiks vakarykštės virtos bulvės, tačiau skaniausiai gaunasi iš bulvių, virtų su lupenomis.

Gaminimo eiga

Virtas bulves sugrūskite iki vientisos košės.

Atskirkite kiaušinio trynį ir baltymą. Trynį išplakite su aliejumi, o baltymą iki standžių putų.

Į bulves supilkite trynį su aliejumi, išplaktą baltymą ir gerai išmaišykite.

Suberkite smulkiai tarkuotą sūrį, druskos ir gerai išmaišykite.

Suberkite miltus ir gerai išminkykite.

Tešlą iškočiokite ir supjaustykite kąsnio dydžio rombais. Apvoliokite miltuose.

Kepkite karštame aliejuje (jo į keptuvę pilkite negailėdami) iš abiejų pusių, kol gražiai paruduos.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai