Neįprasti, pikantiški, nepaprastai skanūs moliūgų sklindžiai, kuriuos visai nesudėtinga paruošti. Kepkit, kol įgaus auksinę spalvą. Patiekite sklindžius šiltus su augaline grietine arba augaliniu jogurtu.

Gaminimo eiga

1. Moliūgą sutarkuojame smulkia tarka.

2. Beriame prieskonius, druską ir gerai permaišome.

3. Beriame miltus ir užmaišome tirštą tešlą sklindžiams.

4. Ant vidutinės ugnies įkaitiname keptuvę, pilame 1-2 v.š. aliejaus ir šiek tiek sumažiname ugnį. Dedame po šaukštą tešlos ir uždengiame keptuvę dangčiu. Sklindžius apverčiame ir kepame iki auksinės spalvos (dangčiu uždengti nereikia).

5. Tiekiame šiltus moliūgų sklindžius su augaline grietine arba augaliniu jogurtu.

Pastaba: kvietinius miltus galima pakeisti avinžirnių.

Receptu dalijasi organizacija „Gyvi gali“ ir Sveikas receptas.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai