Ingredientai

Bulvės 1 kg
Miltai 3 šaukštai
Krakmolas 1 šaukštas
Kiaušiniai 2 vnt.
Kietasis sūris 100 g
Grietinė 2 šaukštai
Druska 0.5 šaukštelio
Kiaulienos šoninė 100 g
Svogūnai 1 vnt.
Grietinė 3 šaukštai
Porcijos: 4

Gaminimo eiga

Bulves išvirkite su lupenomis.

Palaukite kol atvės, nulupkite ir gerai sutrinkite.

Trintas bulves sumaišykite su kiaušiniais, prieskoniais, miltais, krakmolu, grietine ir kietuoju sūriu.

Gerai išminkykite.

Iš gautos tešlos iškočiokite virveles, supjaustykite į norimo dydžio gabalėlius.

Sudėkite ant kepimo popieriumi ištiestos skardos (popierių apšlakstykite aliejumi), apšlakstykite aliejumi ir kepkite iki 180 laipsnių orkaitėje kol gražiai apskrus (apie 20-30 minučių).

Kol švilpikai kepa, galima paruošti padažo.

Smulkiai supjaustykite svogūną ir šaltai rūkytą šoninę. Kepkite keptuvėje kol šoninė gražiai apskrus, o svogūnai pagels.

Įdėkite grietinės, išmaišykite ir užpilkite ant iškeptų švilpikų.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Pupelės su daržovėmis
Lengvai paruošiamas
20 min.

Pupelės su daržovėmis

Silkė su moliūgu
Lengvai paruošiamas
20 min.

Silkė su moliūgu

Tradicinė silkė pataluose
Reikia pasistengti
1 val.

Tradicinė silkė pataluose

Morkų ir kavos pyragas
Lengvai paruošiamas
1 val.

Morkų ir kavos pyragas

„Tinginių“ troškinys
Lengvai paruošiamas
45 min.

„Tinginių“ troškinys

Naminis „Napoleonas“
Reikia pasistengti
2 val.

Naminis „Napoleonas“

Sveikesnio trupininio pyrago receptas
Lengvai paruošiamas
1 val.

Sveikesnio trupininio pyrago receptas

Švelni čili sriuba
Lengvai paruošiamas
1 val.

Švelni čili sriuba