Ingredientai
Bulvės
1
kg
Miltai
3
šaukštai
Krakmolas
1
šaukštas
Kiaušiniai
2
vnt.
Kietasis sūris
100
g
Grietinė
2
šaukštai
Druska
0.5
šaukštelio
Kiaulienos šoninė
100
g
Svogūnai
1
vnt.
Grietinė
3
šaukštai
Porcijos: 4
Gaminimo eiga
Bulves išvirkite su lupenomis.
Palaukite kol atvės, nulupkite ir gerai sutrinkite.
Trintas bulves sumaišykite su kiaušiniais, prieskoniais, miltais, krakmolu, grietine ir kietuoju sūriu.
Gerai išminkykite.
Iš gautos tešlos iškočiokite virveles, supjaustykite į norimo dydžio gabalėlius.
Sudėkite ant kepimo popieriumi ištiestos skardos (popierių apšlakstykite aliejumi), apšlakstykite aliejumi ir kepkite iki 180 laipsnių orkaitėje kol gražiai apskrus (apie 20-30 minučių).
Kol švilpikai kepa, galima paruošti padažo.
Smulkiai supjaustykite svogūną ir šaltai rūkytą šoninę. Kepkite keptuvėje kol šoninė gražiai apskrus, o svogūnai pagels.
Įdėkite grietinės, išmaišykite ir užpilkite ant iškeptų švilpikų.
Atsiliepimai