Ingredientai

Vištienai:
Vištos krūtinėlė 300 g
Alyvuogių aliejus 2 v. š.
Česnakas 2 skiltelės
Druska 1 a. š.
Šviežiai grūsti juodieji pipirai 1 a. š.
Malta rūkyta paprika 1 a. š.
Džiovinti rozmarinai 1 a. š.
Džiovinti čiobreliai 1 a. š.
Keptoms daržovėms:
Mažos bulvytės 500 g
Morkos 2 vnt.
Alyvuogių aliejus 3 v. š.
Česnakas 5 skiltelės
Šviežūs ar džiovinti kapoti čiobreliai 1 v. š.
Šviežūs ar džiovinti kapoti rozmarinai 1 v. š.
Druska žiupsnelis
Šviežiai grūsti juodieji pipirai žiupsnelis
Mišrainei:
Raudonasis svogūnas 0.2 vnt.
Žalieji žirneliai (šaldyti) 200 g
Padažui:
Pusriebis majonezas su krapais 125 ml
Natūralus jogurtas 125 ml
Žaliosios citrinos sultys 0.5 vnt.
Garstyčios 2 a. š.
Druska žiupsnelis
Grūsti juodieji pipirai žiupsnelis
Porcijos: 4

Gaminimo eiga

1. Paruoškite vištieną. Orkaitę įkaitinkite iki 200 ᵒC temperatūros. Vištieną nusausinkite. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir iš visų pusių įtrinkite smulkiai kapotais česnakais bei prieskoniais: druska, pipirais, rūkyta paprika, džiovintomis žolelėmis. Palikite pailsėti, kol paruošite daržoves.

2. Paruoškite keptas daržoves. Morkytes nuskuskite, supjaustykite griežinėliais. Bulves nuplaukite ir gerai nušveiskite, perpjaukite į keturias dalis (skilteles). Suberkite daržoves į dubenį, apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Suberkite smulkiai kapotas česnako skilteles, prieskoniu ir gerai išmaišykite, kad visos bulvių skiltelės pasidengtų aliejaus ir prieskonių mišiniu. Suberkite daržoves į kepimo skardą šalia vištienos.

3. Kepkite vištieną ir daržoves įkaitintoje orkaitėje apie 20-25 minutes, kol daržovės bus minkštos, o vištiena – iškepusi (jos vidinė temperatūra turi pasiekti 72 C). Atvėsinkite.

4. Į lėkštes paskirstykite keptas bulvytes ir morkas, keptą kubeliais ar juostelėmis supjaustytą vištieną, žaliuosius žirnelius ir ridikėlius. Apiberkite smulkiai kapotais raudonaisiais svogūnais.

5. Padažui sumaišykite visus ingredientus. Dosniai apšlakstykite daržoves ir vištieną, ir patiekite.

Skanaus!

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai