Ingredientai
Grikiai
0.5 stiklinė
Vandens
0.5 stiklinė
Ievagrybių
10 vnt.
Didesnių svogūnų
1 vnt.
Kietasis sūris
100 g
Kiaušiniai
2 vnt.
Miltų
2 šaukštas
Porcijos: 2
Gaminimo eiga
Grikius užpilkite karštu vandeniu ir palikite kol atvės.
Pievagrybius smulkiai supjaustykite ir apkepkite su smulkiai pjaustytu svogūnu svieste. Palikite pravėsti.
Sūrį smulkiai sutarkuokite.
Į atvėsusius ir išbrinkusius grikius įmuškite kiaušinius, suberkite prieskonius, miltus ir gerai išmaišykite.
Sudėkite pievagrybius, sūrį ir gerai išmaišykite.
Formuokite nedidelius, plokščius kotletukus ir kepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje kol gražiai apskrus iš abiejų pusių.