Ingredientai

Morkos 700 g
Agurkai 1.5 kg
Druska 2.5 v. š.
Actas 100 ml
Aliejus 200 ml
Juodieji pipirai pagal skonį
Šviežios petražolės ryšulėlis
Porcijos: 10
Perlinių kruopų sriuba – puikus receptas norint sunaudoti agurkų derlių ir pasiruošti konservų. Žiemą už šias pastangas tikrai sau padėkosite. Iš nurodyto kiekio pagaminsite 10 stiklainiukų po 0,5 litro.

Gaminimo eiga

1. Išvirkite perlines kruopas.

2. Svogūnus ir agurkus supjaustykite kubeliais. Morkas sutarkuokite.

3. Pomidorus nuplikykite karštu vandeniu, tuomet perdekite į dubenį su šaltu vandeniu ir nulupkite odelę. Supjaustykite kubeliais.

4. Į didelį puodą supilkite aliejų, sudėkite svogūnus, morkas ir pakepinkite keletą minučių.

5. Po to suberkite perlines kruopas, pomidorus, agurkus, druską, cukrų, lauro lapelius, juoduosius pipirus. Troškinkite apie 20 min., kol suminkštės agurkai.

6. Galiausiai supilkite actą, suberkite supjaustytas petražoles, viską gerai išmaišykite ir pakaitinkite keletą minučių.

7. Gautą masę sudėkite į pasterizuotus stiklainius palikdami 1 cm tarpą ir užsukite dangteliais.

8. Leiskite atvėsti kambario temperatūroje ir tada laikykite šaltai.

P.S. iš nurodyto kiekio gavosi 10 vnt. 0,5 l talpos stiklainių.

oditele.blogspot.com

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai