Ingredientai

gerai sunokusių bananų 2 vnt.
avižų dribsnių (kurių nurodytas virimo laikas ~5min)
nerafinuoto kokosų aliejaus šaukštas
kokoso drožlių
Dažnai girdime, kad reikia valgyti daugiau daržovių, bet kaip tą padaryti ir kiek „daugiau“ yra pakankamai? Viena augalinio maisto diena per savaitę – galimas atsakymas.

Gaminimo eiga

Naminiai avižų sausainiai

1. Sutrinkite bananus šakute iki vientisos, bet ne per skystos masės.

2. Berkite avižinius dribsnius ir kokoso drožles, maišykite ir stebėkite konsistenciją. Masė turėtų būti lipni: ne skysta, bet ir ne biri.

Avižos

3. Dėkite apie šaukštą kokosų aliejaus (tirpinti nebūtina) ir vėl gerai išmaišykite.

4. Ant kepimo popieriumi išklotos skardos formuokite sausainius. Kepkite iki ~200°C įkaitintoje orkaitėje kol gražiai apskrus ir pakvips bananais (dažniausiai tam užtenka apie 15-20 minučių).

Skanaus!

Naminiai avižų sausainiai

Receptu dalijasi tinklaraštis Plantastic.

Projektas „Tapk auGalingas“

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai