Ingredientai

Bulvės 500 g
Morkos 2 vnt.
Žalumynai pagal skonį
Druska pagal skonį
Porcijos: 8

Gaminimo eiga

Nulupkite ir išskobkite moliūgą, sutarkuokite jį burokine tarka, kartu sutarkuokite morkas. Paruoškite bulves - sutarkuokite ir truputį nusunkinte, kad nebūtų per daug šlapias, kadangi kepami moliūgai tampa itin minkšti.

Į bulvių masę įdėkite druskos, kiaušinių. Tuomet sumaišykite su moliūgais ir morkomis. Kuo bulvių masės daugiau - tuo skonis artimesnis įprastam plokštainiui.

Skardą ištepkite nedideliu kiekiu aliejaus ir supilkite masę. Kepant apibarstykite šviežiais krapais, petražolėmis. Patiekite su grietine ar spirgučiais, jei mėgstate riebiau.

Moliūgo ir bulvių kiekį reikėtų rinktis pagal kepimo formos tūrį. Geriausiai maišyti abiejų ingredientų vienodą kiekį, kad jaustųsi abu skoniai.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai