Ingredientai

Šaldyti vidutinio dydžio bananai 2 vnt.
Kokosų pieno atšaldyta riebioji dalis iš skardinės 70 g
Klevų sirupas (nebūtina, ypač jei bananai gerai prinokę ir saldūs) šaukštas
Matcha arbatos milteliai šaukštas
Porcijos: 2
Delfi TV laidoje „Sveika lėkštė“ su Vaida Kurpiene viešėjusi instagramo paskyros eatamins autorė Laura Šimkūnaitė kviečia pasigaminti ledus, kurių idėją parsivežė iš kelionės po Japoniją.

Gaminimo eiga

1. Kokosų pieno skardinę palaikyti šaldytuve. Taip riebioji dalis sukietės, o skystis liks apačioje. Ledams naudokite riebiąją dalį

2. Visus ingredientus sudėkite į maisto smulkintuvą ir maždaug 1-2 minutes trinkite iki vientisos masės.

3. Gautą masę ledų šaukštu dėkite į indelius ir pabarstykite matcha milteliais.

Lauros pastebėjimas:

* Iš šaldytų bananų labai paprasta pasigaminti ledus. Kai jau matote, kad bananai pakankamai sunokę, t.y. ant jų žievės atsirado rudų taškelių ir dėmelių, juos reiktų nulupti ir supjautyti 1-2 cm griežinėliais.

* Supjaustytus bananus dėti į šaldymo indelį ar maišelį ir dėti į šaldiklį bent kelioms valandoms. Arba taip laikyti net iki kelių savaičių kol prireiks gaminant vaisių kokteilius, dedant į košes arba ruošiant ledus.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai