Ingredientai
Agurkai
1.5
kg
Raudonieji serbentai
2
stiklinės
Česnakai
3
skiltelės
Krapai
sauja
Peletrūnai
sauja
Svogūnai
1
vnt.
Vanduo
1.5
l
Druska
60
g
Juodieji pipirai
5
vnt.
Gvazdikėliai
4
vnt.
Lauro lapai
4
vnt.
Gaminimo eiga
Agurkus nuplaukite. Ant stiklainio dugno berkite raudonųjų serbentų, kelias skilteles česnako, krapų ir peletrūnų bei pusę supjaustyto svogūno. Tada sudėkite agurkus, o ant viršaus - vėl prieskonines žoleles, serbentus ir svogūną.
Iš vandens, pipirų, gvazdikėlių, lauro lapų ir druskos išvirkite marinatą ir karštą supilkite ant agurkų.
Stiklainį pridenkite dangteliu ir dėkite į puodą su verdančiu vandeniu. Kaitinkite 20-30 min. ir sandariai uždarykite. Kai atvės, išneškite į šaltą patalpą.
Atsiliepimai