Ingredientai

Sutirštintas saldintas pienas 200 g
Espreso kava 1 puodelis
Auksaspalvis sirupas 5 šaukštai
Ledukai (patiekti)
Porcijos: 2
Alfo Ivanausko receptas.

Gaminimo eiga

1. Šokoladą užpilkite sutirštintu pienu ir pašildykite, kad ištirptų.

2. Pagaminkite espreso kavos puodelį.

3. Vanilės ankštį perpjaukite per pusę ir visą vidų sudėkite į šokoladinį mišinį.

4. Į gilesnę talpą supilkite kavą, šokolado mišinį, auksaspalvį sirupą ir viską išplakite su šluotele.

5. Palaukite, kol gėrimas atšals, supilstykite į norimus indus ir laikykite šaldytuve.

6. Patiekite gėrimą su ledo gabaliukais.

Skanaus!

Alfo patarimai:

  • Gėrimui galite rinktis tiek pienišką, tiek juodąjį šokoladą.
  • Jei norite alkoholinio likerio, į gėrimą įpilkite 200 g brendžio.
  • Šį gėrimą galite gerti vieną arba panaudoti skaninti kitus patiekalus. Tokius kaip: ledai, pyragai, drėkinti torto biskvitus ir pan.
  • Gėrimą galite užsišaldyti į ledukus ir vėliau naudoti paskaninti juodą kavą.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Šalta kava
Lengvai paruošiamas
15 min.

Šalta kava

Kava su kardamonu
Lengvai paruošiamas
15 min.

Kava su kardamonu

Kalėdinė kakava
Lengvai paruošiamas
10 min.

Kalėdinė kakava