Ingredientai

nedidelio poro 1 vnt.
vidutinio svogūno 1 vnt.
petražolių ryšulėlis
šalavijų ryšulėlis
valytų bulvių 1 kg
kiaušinių 2 vnt.
rapsų ir kanapių aliejaus v. š.
ekologiškų tepiųjų riebalų v. š.
šviežios smulkintos triušienos 1 pakelis
migdolų pieno 700 ml
alyvuogių aliejaus šlakelis
grietinės v. š.
čiobrelių lapelių keletas
druskos žiupsnelis
juodųjų pipirų žiupsnelis
Atrodo, kad tradiciniai patiekalai nenustebins? Alfas parodys, kaip kugelis gali atsiskleisti naujais skoniais.

Gaminimo eiga

1. Porus išilgai perpjaukite į 4 dalis ir supjaustykite, svogūnus, šalavijus ir petražoles susmulkinkite. Bulves sutrinkite maisto smulkintuvu arba bulvių tarka iki vientisos masės ir nukoškite susidariusį skystį. Kiaušinius išplakite.

2. Į įkaitintą keptuvę pilkite rapsų ir kanapių aliejų, berkite svogūnus, porus, dėkite ekologiškus tepiuosius riebalus ir lengvai apkepinkite. Gautą masę apibarstykite druska ir juodaisiais pipirais, berkite šalavijus ir petražoles, dėkite šviežią smulkintą triušieną ir nuolat maišydami pakepinkite apie 2–3 min. arba kol lengvai apskrus.

3. Į triušienos masę pilkite migdolų pieną, išmaišykite, užvirkite ir supylę viską į bulvių tarkį labai gerai išmaišykite kartu su kiaušinių plakiniu. Gautą kugelio masę supilkite į alyvuogių aliejumi ištrintus karščiui atsparius indelius ir kepkite 180 °C temp. orkaitėje apie 30–35 min. arba kol gražiai apskrus ir iškeps. Kugeliui iškepus patiekite jį su grietine ir šviežiu čiobreliu.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai