Ingredientai

augalinio aliejaus 3 v. š.
česnako 2 skiltelės
imbiero šaknies 1 gabaliukas
šviežių valgomųjų dantenių (Shiitake) 100 g
Porcijos: 4

Gaminimo eiga

1. Kininių bastučių salotą perpjaukite per pusę ir apvirkite pasūdytame vandenyje apie 1–2 minutes.

2. Sezamų sėklas pakepinkite sausoje keptuvėje, kol gražiai apskrus.

3. Valgomuosius dantenius nuplaukite ir supjaustykite juostelėmis.

4. Kiaušinius išvirkite minkštai.

5. Makaronus paruoškite, kaip nurodyta ant pakuotės.

6. Ant vidutinės kaitros įkaitinkite puodą su 2 šaukštais augalinio aliejaus. Suberkite susmulkintą česnaką ir tarkuotą imbiero šaknį. Viską maišydami pakepkite apie 2 minutes. Supilkite jautienos sultinį, sojų padažą, ryžių actą. Užvirkite. Suberkite supjaustytus valgomuosius dantenius į sultinį, pavirkite 2 minutes.

7. Ant vidutinės kaitros įkaitinkite keptuvę su 1 šaukštu aliejaus. Įdėkite jautienos kepsnį ir kepkite iš abiejų pusių po 3–4 minutes. Iškeptą kepsnį supjaustykite plonomis juostelėmis.

8. Į dubenėlius dėkite makaronų, kininio bastučio, jautienos juosteles, įpilkite paruošto sultinio, įdėkite kiaušinio puseles, įberkite sezamų sėklų, smulkintų svogūnų laiškų ir susmulkinto jūrų dumblių lakšto.

Receptu dalijasi Rimi.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai