Maistinga, gardi ir spalvinga - tiks bet kurios šeimos rudens stalui!

Gaminimo eiga

Ant vidutiniškai įkaitinto alyvuogių aliejaus pakepinkite (lengvai apskrudinkite) smulkiai supjaustytą svogūną. Į keptuvę (puodą) kartu su svogūnais sudėkite nedideliais kubeliais pjaustytą moliūgą ir palikite kepti 15-20 min. ant nedidelės ugnies. Kai moliūgas ims po truputį minkštėti, sudėkite smulkiai pjaustytus pomidorus (be odelių), kepkite dar 5-7 minutes.

Galiausiai sudėkite smulkiai pjaustytus saulėje džiovintus pomidorus, itin smulkiai pjaustytą česnaką, šiek tiek rozmarino (nepersistenkite, kad skonis nebūtų pernelyg stiprus), įberkite druskos ir pipirų. Visą mišinį troškinkite dar kelias minutes, vėliau nuimkite nuo ugnies, pridenkite ir atstatykite į šalį.

Makaronų lakštus po vieną suvilgykite verdančiame vandenyje (iki 60 sekundžių) ir padėję ant švaraus ir lygaus rankšluosčio (jokių būdu ne popierinio), leiskite nudžiūti. Kol makaronų lakštai džiūva, pradėkite gaminti Bešamelio padažą.

Keptuvėje išlydykite sviestą, suberkite ir trumpai ant vidutinės (žemesnės) ugnies pakepinkite miltus. Supilkite verdantį pieną ir nuolat maišydami leiskite mišiniui užvirti. Įberkite druskos, pipirų, įdėkite lauro lapų, ir traiškytą česnaką. Leiskite mišiniui virti dar 3 minutes, nepamirškite maišyti.

Kai padažas pakankamai sutirštės, nuimkite jį nuo ugnies, išimkite iš jo česnaką ir lauro lapus. Kepimo skardos dugną ir šonus ištepkite sviestu ir padenkite plonąu sluoksniu Bešamelio padažo. Tada sudėkite pirmąjį sluoksnį makaronų lakštų.

Ant viršaus sudėkite moliūgų masę, apšlakstykite ją Bešamelio padažu ir ant viršaus pabarstykite trupučiu tarkuoto kietojo sūrio. Tada ant viršaus vėl dėkite sluoksnį makaronų lakštų, moliūgų masės, Bešamelio padažo, sūrio ir t.t.

Priklausomai nuo skardos dydžio, turėtų išeiti maždaug 4-5 tokie sluoksniai. Galiausiai paskutinis sluoksnis turi būti makaronų lakštai, padengti didesniu kiekiu Bešamelio padažo ir apibarstyti maždaug 1/3 arba net ½ viso tarkuoto kietojo sūrio, kuris buvo numatytas lazanijai.

Pašaukite lazaniją į įkaitintą orkaitę (180-200 C) ir kepkite apie pusvalandį, kol lazanijos paviršius ims švelniai ruduoti. Ištraukite lazaniją iš orkaites ir prieš tiekdami į stalą leiskite 5-7 min atvėsti. Skanaus!

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai