Ingredientai

Druska pagal skonį
Krapai pagal skonį
Bazilikai pagal skonį
Dažni pusryčiai - kiaušiniai, tačiau studijos „Sulieknėk sveikai“ vadovė, sveikos mitybos specialistė Vaida Kurpienė teigia, kad pusryčiams geriau rinktis košę, o kiaušiniai daug geriau tinka vakarienei ar net pietums.

Gaminimo eiga

Daugumai skaniau kepti kiaušiniai, bet tokiu atveju papildomai gauname nereikalingų sočiųjų riebalų. Kaip to išvengti?

Tai visai paprasta, jei turite tinkamą keptuvę.

Imame kiaušinį ar kelis (jei valgysime pietums) ir įmušame į vėsią keptuvę. Jokių riebalų nereikia.

Pabarstome šviežiais ar džiovintais prieskoniais – krapais, baziliku, druska, uždengiame dangtį ir kaitiname, tik kaitinimą pasirinkite vidutinį, kad neprisviltų.

Už kelių minučių turime skaniai ir sveikai iškeptus kiaušinius, kurių kaloringumas toks pat, kaip ir virtų. Valgome su šviežiomis daržovėmis. Geriausia tinka rauginti ar švieži agurkai, pomidorai, rauginti burokėliai ar paprikos.

sulieknek.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai